tirsdag den 22. november 2011

Opskrift på mediepatruljeMediepatruljen er skolens redskab til at føre sin mediehandleplan ud i livet og for alvor få gjort it og nye medier til en naturlig del af undervisningen.

Der er 12 børn fra hvert trin med i Mediepatruljen, som bestyres af skolens pædagogiske it-vejleder. Tjansen skifter mellem eleverne cirka hver måned.

Der er møde en gang om ugen, hvor børnene bliver præsenteret for et nyt tema.

Eksempler på temaer kan være:

Test af forskellige digitale læremidler og portaler

Kendskab til gratis onlineredskaber, som kan bruges i undervisningen. Det kunne være wix.com til præsentationer eller google.maps til matematikundervisningen.

Redskaber til digital historiefortælling som fx goanimate.com
Mediepatruljebørnene viser derefter de nye programmer og tricks for de andre børn og deres lærere på en morgensamling i deres hjemområde. På den måde spreder den ny viden sig mellem børnene – og til lærerne.

I hvert af skolens lærerteams er der en it-lærer, der griber boldene fra børnene i Mediepatruljen, vejleder de andre lærere og sørger for, at udstyret er i orden.

Alle lærerne får informationer om Mediepatruljens arbejde flere gange om ugen via intranettet på skolen.

1 kommentar:

  1. Skal vi overveje at skifte navn. Mediepatruljen tænder jo andre billeder hos folk. I Svendborg er det et overordnet organ. Ole har tidligere foreslået "MedieGuide..." det kunne være MedieGuiden:

    SvarSlet